ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ
Αντιπαράθεση με τις αιτίες και με όρους ταξικής αναμέτρησης
Αποκαλύπτει, παράλληλα, τους αντεργατικούς σχεδιασμούς που κρύβονται πίσω από την υποκρισία και την ηθικολογία
Στο ζήτημα της χρόνιας χρηματοδότησης της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) από την επιχείρηση αναφέρεται το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σχετική έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που δημοσιοποιήθηκε προχτές.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση σημειώνει ότι η ΔΕΗ από το 1999 έως το 2010 χρηματοδότησε τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ (Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων που ανήκει στη ΓΕΝΟΠ) με το ποσό των 31,3 εκατ. ευρώ (τα ποσά είναι στρογγυλοποιημένα). Να σημειωθεί ότι το 1999 και το 2001 υπογράφτηκαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οι οποίες προβλέπουν τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ για δαπάνες «που θα αφορούν θέματα Απελευθέρωσης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Αναδιοργάνωσης της Επιχείρησης, αντιμετώπισης του προβλήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης του Προσωπικού» (ΣΣΕ 1999) και «θέματα Απελευθερωμένης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Αναμόρφωσης Κανονισμών Προσωπικού, αντιμετώπισης προβλημάτων που θα προκύψουν κατά την πρώτη λειτουργία του ΟΑΠ/ΔΕΗ» (ΣΣΕ 2001). Επίσης, το 1999 η συνδικαλιστική πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (Συνασπισμός) υπέγραψε συμφωνία με την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βάσει της οποίας χάρισαν την τεράστια ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων που ήταν ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. Συμφωνία που διευκόλυνε την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δεν τον έπιασε ο πόνος για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και τη λειτουργία της ΔΕΗ προς όφελος του λαού. Το αντίθετο. Αλλωστε, ο συγκεκριμένος θεσμός και άλλοι αντίστοιχοι (π.χ. Συνήγορος του πολίτη) είναι δημιουργήματα του αστικού κράτους με στόχο να δημιουργούν ψευδαισθήσεις στο λαό ότι ασχολούνται με την προάσπιση των συμφερόντων του.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με αφορμή το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή, που αναφέρεται στις παχυλές χρηματοδοτήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, ύψους 31,3 εκατομμυρίων ευρώ από το 1999 έως το 2010, έχει σημειωθεί από πολλές πλευρές κουρνιαχτός υποκρισίας και ηθικολογίας. Λες και δεν είναι πασίγνωστο ότι τα μονοπώλια, το κράτος και η ΕΕ που τα υπηρετούν δεν τσιγκουνεύονται τα χρήματα, όταν αυτά προορίζονται για την ισχυροποίηση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν τα Συνδικάτα με τους στόχους της άρχουσας τάξης και να διασφαλιστεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Στον άξονα αυτό, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι διοικήσεις της ΔΕΗ πρωτοστατούσαν στις συναλλαγές με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και στη βάση αυτή φρόντιζαν και φροντίζουν να παρέχουν πλουσιοπάροχα προνόμια στη συνδικαλιστική ελίτ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Αυτόνομης Παρέμβασης" για να προωθούνται χωρίς εμπόδια οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τα υπέρογκα τιμολόγια, κλπ.
Οι ταξικές δυνάμεις που ανήκουν στο ΠΑΜΕ στο χώρο της ΔΕΗ ούτε μια στιγμή δε σταμάτησαν να καταγγέλλουν τα φαινόμενα εξαγοράς και παρασιτισμού που συντελούσαν σε αγαστή συνεργασία οι κυβερνήσεις, τα μονοπώλια κι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.
Χωρίς ταλαντεύσεις και με όρους ταξικής αναμέτρησης βρίσκονται σε μόνιμη αντιπαράθεση με τη γραμμή των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και τις διαπλοκές τους με κυβερνήσεις κι εργοδοσίες, σχέσεις που γεννούν αυτά τα φαινόμενα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια των αστικών ΜΜΕ, οι οποίοι για καμία κάθαρση και για καμία διαφάνεια δεν κόπτονται. Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής να έρθουν στην επιφάνεια τέτοιου είδους καταστάσεις έχει σαν σκοπό να διευκολύνει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, η οποία κατασυκοφαντεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, προκειμένου η πλήρης εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρενέργειας να πραγματοποιηθεί με τις ελάχιστες λαϊκές αντιδράσεις.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν σ' αυτό, να το δυναμώσουν και να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην παραδοθεί ολοκληρωτικά η ΔΕΗ στα μονοπωλιακά συμφέροντα, για να περάσει η ΔΕΗ στην υπηρεσία του λαού.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ξεκαθαρίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από την πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές του».
«EUROFRIGO» - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία
Ινδοί μετανάστες εργάτες συμμετείχαν στην κινητοποίηση έξω από την πύλη της εταιρείας
Από τη χθεσινή εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων
«Μην αφήνετε να σας τρομοκρατούν. Μην ανέχεστε να δουλεύετε για μήνες χωρίς να πληρώνεστε. Μην ανέχεστε να παίρνετε ψίχουλα για ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Ψηλά το κεφάλι. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Συσπειρωθείτε στο κλαδικό σας σωματείο».Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν στους εργαζόμενους της επιχείρησης EUROFRIGO (μεταφορές κατεψυγμένων προϊόντων) στον Ασπρόπυργο χτες το πρωί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ταξικών σωματείων της περιοχής και της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ σε μαζική εξόρμηση που έκαναν μία ημέρα μετά την τραμπούκικη επίθεση της εργοδοσίας σε δύο μέλη της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και σε απολυμένο εργαζόμενο.
Με ντουντούκες και μοιράζοντας ανακοίνωση του Σωματείου κατήγγειλαν την επίθεση που δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τον ιδιοκτήτη Ιωάννη Ξυδούς και άλλα στελέχη της εταιρείας με γροθιές και προπηλακισμούς ο αντιπρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου, καθώς και ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος Αργύρης Ροδάκης, να καταλήξει στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η επίθεση έγινε όταν τα μέλη του Σωματείου πήγαν στην επιχείρηση, μαζί με τον εργαζόμενο, προκειμένου να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα που του οφείλονται, όπως έχει συμφωνηθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας με εκπρόσωπο της εταιρείας.
Και είναι ενδεικτικό, ότι οι εργαζόμενοι, κυρίως Ινδοί μετανάστες όπως και ο απολυμένος, συμμετείχαν και οι ίδιοι στην εξόρμηση έξω από τη πύλη της εταιρείας. Οπως κατήγγειλαν, η εργοδοσία προσλαμβάνει μετανάστες τους οποίους απασχολεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμα και αργίες, με 10 και 12 ώρες εργασίας και με μισθό μόλις 800 ευρώ το μήνα. Μόλις όμως κλείσουν χρόνο σταματάει να τους πληρώνει και όταν αντιδράσουν τους απολύει χωρίς αποζημίωση.
Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο τους και να σπάσουν της εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία. Ταυτόχρονα, διαμήνυσαν και σε εκπρόσωπους της επιχείρησης στους οποίους επέδωσαν την καταγγελία του Σωματείου, ότι δεν θα επιτρέψουν τις τραμπούκικες ενέργειες όπως η προχθεσινή και ότι θα παλέψουν για να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι υπεύθυνοι παριστάνουν τους έκπληκτους
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Για τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τις αντιδράσεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει:
«Αποτελούν μέγιστη υποκρισία οι αντιδράσεις που προέρχονται από την κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα και τους μηχανισμούς του συστήματος, που παριστάνουν τους έκπληκτους και τους οργισμένους με τη συστηματική χρηματοδότηση - δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της ΔΕΗ, ειδικά την περίοδο που μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία και άρχισε η ιδιωτικοποίησή της.
Ολοι αυτοί γνώριζαν, γνωρίζουν και ευθύνονται για την πολύμορφη συνδιαλλαγή που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστών, του κράτους και της ΕΕ με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα στελέχη που εκφράζουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, προκειμένου να βάζουν πλάτη ή να ανέχονται αντεργατικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, να διαμορφώνουν τους όρους για ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Τώρα, το δήθεν ενδιαφέρον τους για την εξυγίανση είναι ύποπτο και σχετίζεται με τα αντιδραστικά σχέδια του ξεπουλήματος ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο από τις πρώην ΔΕΚΟ. Σχετίζεται με τον άγριο τσακωμό μεταξύ επιχειρηματιών για το ποιος θα αρπάξει τα περισσότερα "φιλέτα".
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, και συνολικότερα, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να εκτιμήσουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έγκαιρα είχαν διαχωρίσει τη θέση τους και είχαν καταγγείλει τον εκφυλιστικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη φθορά συνειδήσεων και στην υποταγή των συμφερόντων των εργαζομένων στα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους».
Την περιφρούρηση του εργοστασίου ξεκίνησαν από χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μετάλλου «Σαλονικίδης», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία από τον περασμένο Νοέμβρη. Οι περίπου 15 εργαζόμενοι προσέτρεξαν στο ΠΑΜΕ για συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα τους και μαζί με τις ταξικές δυνάμεις σχεδιάζουν την κλιμάκωση της πάλης τους. Χτες κατέθεσαν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας και προγραμματίζουν δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι τελευταία φορά πληρώθηκαν έναντι το Νοέμβρη του 2010. Από τότε η επιχείρηση άρχισε να απασχολεί όποτε και για όσο θέλει τους εργαζόμενους και από το Φλεβάρη τους επέβαλε μονομερώς εκ περιτροπής εργασία 2 ημερών την εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου