ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΗ

Πέμπτη 7 Απρίλη 2011 - Κυριακή 10 Απρίλη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18 Απρίλη
Στις 7.30 μ.μ., ενάντια στην πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα την Τετάρτη
Από προηγούμενο συλλαλητήριο του Κόμματος στο Σύνταγμα
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει την Τετάρτη 13 Απρίλη στις 11 π.μ. συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η απάντηση και η λύση για το λαό απέναντι στην πτώχευση που τον οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - πλουτοκρατία». Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2).Τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, απευθύνοντας στο λαό κάλεσμα συμπόρευσης, οργάνωσης και αντεπίθεσης, για την απόκρουση και την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στο κάλεσμά του για το συλλαλητήριο το ΚΚΕ σημειώνει:
«Εργαζόμενη, εργαζόμενε, νέα, νέε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε,
Το ΚΚΕ σε καλεί σε συμπόρευση και κοινή δράση.
Ελα μαζί μας τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Να δώσουμε τώρα ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Να διατρανώσουμε: Καμία ανοχή, καμία υποταγή στην πορεία πτώχευσης του λαού που οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, για να προστατευθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Εμπιστεύσου το ΚΚΕ. Οπως και χτες έτσι και σήμερα σου λέει την αλήθεια και οι προβλέψεις του επαληθεύονται. Ο δρόμος των άγριων θυσιών υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματιών δεν πρόκειται να έχει τέλος ούτε κανένα όφελος για εσένα. Οδηγεί το λαό στη φτώχεια και έφερε την κρίση.
Είναι απάτη ότι προς όφελος του λαού υπάρχει "άλλο μείγμα πολιτικής", που ισχυρίζεται η ΝΔ, "σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου" που λέει ο Καρατζαφέρης, ή "μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους" που προτείνουν οι διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ολες αυτές οι μορφές διαχείρισης της κρίσης έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Γκρέμισμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών κατακτήσεων, κλείσιμο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών.
Το μνημόνιο διαρκείας δεν μπορεί να το σταματήσει ένα τυφλό ξέσπασμα οργής. Είναι παγίδα οι προτάσεις συμμαχίας του λαού με τμήματα της πλουτοκρατίας για να δημιουργηθεί μια "πατριωτική κυβέρνηση", ή αριστερή συμμαχία για κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτά τα σενάρια δένουν το λαό στο άρμα της πλουτοκρατίας, οδηγούν τους λαϊκούς αγώνες σε αδιέξοδα και το εργατικό κίνημα σε διάλυση.
Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με λαϊκή συμμαχία, οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ, με στόχο ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία.
Η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες να υπάρχει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων, μόνο αν οι μεγάλες επιχειρήσεις γίνουν λαϊκή κοινωνική περιουσία και διευθύνονται από μια λαϊκή εξουσία. Αυτός ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας και της πάλης για λαϊκή εξουσία μπορεί να ορθώσει αποτελεσματικά εμπόδια στη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης, των κομμάτων και των οργανισμών που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση, να μην πτωχεύσει ο λαός, να μην πληρώσει την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία. Για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα, για λαϊκή εξουσία».
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χρειάζεται ανατροπή της εξουσίας των επιχειρηματιών
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «Ράδιο Εννέα»
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Εννέα» έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει ο «Ρ».
-- Πολιτικά, κατά τη γνώμη σας, σε ποιες εξελίξεις παραπέμπει αυτή η κατάσταση που την περιγράφετε, με τον τρόπο που την περιγράφετε (σ.σ. για την εξέλιξη της κρίσης);
-- Είναι αντικειμενική κατάσταση, δεν εξαρτάται ούτε καν από το μείγμα διαχείρισης που προτείνει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπανδρέου και κάτι άλλες προτάσεις που ακούμε περί αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, περί δραχμής, κλπ.
-- Υπάρχει ένα θέμα για το τι πρέπει να κάνουμε κατά τη γνώμη σας;
-- Αν πάρουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς δεδομένους και την κυρίαρχη πολιτική δεδομένη, το μόνο που θα γίνει είναι ο λαός να πάει από το κακό στο χειρότερο. Αυτό που προέχει είναι ο λαός να συνειδητοποιήσει το χαρακτήρα της κρίσης, ότι τα όρια της διαχείρισης της κρίσης που υπήρχαν στη δεκαετία του '90 δεν ισχύουν σήμερα. Αρα, λοιπόν, εδώ πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής αυτού του συσχετισμού και αυτής της πολιτικής, οι οποίες ίσως τώρα είναι πολύ μεγαλύτερες απ' αυτές που υπήρχαν στις αρχές της δεκαετίας του '90. Δηλαδή, εμείς θα το πούμε καθαρά, πάμε για ανατροπή της εξουσίας των επιχειρηματιών.
-- Αρα, λοιπόν, εάν δε γίνει αυτή η ανατροπή, αν δε γίνει πλειοψηφούσα δύναμη το ΚΚΕ, δε βλέπετε καμία λύση;
-- Μιλάμε με κριτήριο μια κοινωνική πλειοψηφία, που συσπειρώνει όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών επιχειρηματιών και φτωχής αγροτιάς. Γιατί έχει σημασία ποιες κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να κινητοποιηθούν - ποτέ δεν είπαμε ότι εμείς θα τα κάνουμε όλα - ποιες κοινωνικές δυνάμεις έχουν συμφέρον από αυτές τις αλλαγές, για να μπορούν να δουν καλύτερες μέρες.
-- Βλέπετε εκλογές στο πλαίσιο αυτό;
-- Τι να σας πω τώρα; Δεν μπορώ να είμαι στο κεφάλι του κ. Παπανδρέου.
-- Ναι, την εκτίμησή σας ζητώ.
-- Κοιτάξτε, εμείς πολιτικά ετοιμαζόμαστε για εκλογές γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνουν πρόωρα, άλλωστε στην Ελλάδα ποτέ δε γίνονται κάθε 4 χρόνια. Το ζήτημα είναι οι εκλογές να φέρουν κάποια αλλαγή, καταρχήν στο συσχετισμό δύναμης. Να προκύψει 100% λύση, δε θα προκύψει από τις εκλογές, γιατί, στο κάτω κάτω, αυτό που μπορεί να προκύψει είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία ακάθεκτη θα συνεχίσει αυτή την πολιτική.
-- Προσφάτως, ο κ. Αλαβάνος έκανε μια πρόταση να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς μέσα από ένα ενιαίο και μετωπικό ψηφοδέλτιο. Είναι κάτι που υπό προϋποθέσεις μπορείτε να το σκεφτείτε ή είναι κάτι το οποίο το απορρίπτετε κατευθείαν;
-- Ενα ψηφοδέλτιο ετερόκλητων δυνάμεων που μεταξύ τους ακόμα κι αυτές που είναι πολύ όμορες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, η μία κυνηγάει την άλλη, θα είναι ένα ψηφοδέλτιο ετερόκλητο, προσωρινής τυχοδιωκτικής συμφωνίας και αυτό θεωρείται εντελώς απαξιωμένο και προκλητικό στη συνείδηση του λαού, αλλά πολύ περισσότερο θα απαξιωθεί την άλλη μέρα των εκλογών που θα σκορπίσει στους 4 ανέμους.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Για τα σύγχρονα προβλήματα και τη ζωή που μας αξίζει...
Σήμερα Πέμπτη
  • Ιατρική Αθήνας, εκδήλωση με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά», στη 1 το μεσημέρι, αμφιθέατρο Μικροβιολογίας. Ομιλητής ο Ηλίας Μιχαλαρέας, μέλος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • ΤΕΙ Μεσολογγίου, 11.30 π.μ., με θέμα «Η πρόταση της ΚΝΕ για την οργάνωση της πάλης και του κινήματος των φοιτητών και σπουδαστών». Ομιλήτρια Μαρία Ανδρεάδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.
  • Ιστορικό Κέρκυρας, 8 μ.μ., ιστορικό - καλλιτεχνικό αφιέρωμα με θέμα «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες».
  • Πτολεμαΐδα, με θέμα «Οι εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και οι θέσεις του ΚΚΕ», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας. Ομιλήτρια η Εφη Τσίγκα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Αύριο Παρασκευή
  • Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα «Ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», στις 7 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς. Ομιλήτρια Ελευθερία Βενέτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υπεύθυνη της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ.
  • Νάουσα με το ίδιο θέμα, στις 8 μ.μ., στο Στέκι Νεολαίας. Ομιλητής Χρήστος Νάτσιος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Σάββατο 9 Απρίλη
  • Χαλάνδρι, με θέμα «Οργανώνουμε τον αγώνα μας για τη ζωή που μας αξίζει μακριά από εξαρτήσεις και υποκατάστατα», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΣΥΝ (Αβέρωφ 4). Ομιλήτρια η Ελευθερία Βενέτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, υπεύθυνη της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Λούτσα, με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις», στις 5 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο. Ομιλήτρια Γιολάντα Σιαλμά, μέλος της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Τρίκαλα, με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις - Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Ομιλητής Σ. Σωτηρόπουλος, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Τρικάλων του ΚΚΕ.
  • Κατερίνη, με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «ΕΚΑΒΗ». Ομιλητής Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του ΚΣ του ΚΝΕ.
Κυριακή 10 Απρίλη
  • Η Τομεακή Οργάνωση Υγείας του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις θέσεις του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της ΚΝΕ παρουσιάζει το βιβλίο του Αναστάση Γκίκα «Ρήξη και ενσωμάτωση, συμβολή στην ιστορία του εργατικού - κομμουνιστικού κινήματος του μεσοπολέμου 1918-1936», στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου), στις 7.30 μ.μ. Ομιλητής ο συγγραφέας.
  • Ελευσίνα, με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις», στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Ομιλήτρια Ηλιάνα Ναζεντιάδου, μέλος της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Πάτρα, συναυλία αφιέρωμα στο εργατικό - πολιτικό τραγούδι, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  • Καλαμπάκα, με θέμα «Ζωή Ολόκληρη όχι με δόσεις -Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης. Ομιλήτρια Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Φλώρινα, με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά», στις 6.30 μ.μ., στο «Γιάζι». Ομιλήτρια Μαρία Αραπογιάννη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
Δευτέρα 11 Απρίλη
  • Φλώρινα, με θέμα «Ο αντικομουνισμός από την έδρα, το παράδειγμα του Πανεπιστημίου Φλώρινας», στις 2 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Φλώρινας. Ομιλητής Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • ΤΕΙ Πάτρας, με θέμα «59 χρόνια από τη δολοφονία του Κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη. Τιμούμε τη θυσία του και συνεχίζουμε απτόητοι», στις 2.30 μ.μ., στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Ομιλητής ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
Για τις διεθνείς εξελίξεις
Τη Δευτέρα 11 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις διεθνείς εξελίξεις, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την καπιταλιστική κρίση και τις θέσεις του ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου