ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Μεγάλο διεθνιστικό γεγονός
Ολοι στη μεγάλη εργατική συγκέντρωση, την Τετάρτη 6 Απρίλη, στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στις 6.30 μ.μ.
Από τη Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ, τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο Νεπάλ
Να είστε όλοι εκεί. Με αυτό το κάλεσμα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους καλεί στη μεγάλη διεθνιστική συγκέντρωση, που θα γίνει την Τετάρτη 6 Απρίλη στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στις 6.30 μ.μ. και με την οποία θα ανοίξει το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) που γίνεται στην Αθήνα από τις 6 έως 10 Απρίλη.Σε νέα ανακοίνωσή του για το μεγάλο αυτό γεγονός, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Την Τετάρτη 6 Απρίλη υποδεχόμαστε τη μεγάλη αντιπροσωπεία των εκπροσώπων από τα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο. Υποδεχόμαστε στην Αθήνα το μεγαλύτερο διεθνιστικό συνέδριο, το συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.
Η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από τους ιμπεριαλιστές, από τα διεθνή καπιταλιστικά κέντρα ξεπερνάει τα σύνορα μιας χώρας, τα σύνορα μιας ηπείρου.
Η ανάγκη ανασυγκρότησης και ισχυροποίησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι υπόθεση της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο.
Απέναντι στη Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ITUC) που υλοποιεί τις αποφάσεις του μεγάλου κεφαλαίου, στην επίθεση ενάντια στη ζωή της εργατικής τάξης.
Τα διοικητικά συμβούλια των συνδικάτων, των ομοσπονδιών, οι επιτροπές αγώνα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, οι εργαζόμενοι που νοιάζονται και αγωνιούν για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, πρέπει να κάνουν προσωπική τους υπόθεση την επιτυχία της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απρίλη, στο στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στις 6.30 το απόγευμα.

Το 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ οργανώνεται από εργάτες για εργάτες.Να είστε όλοι εκεί».
Με την εργατική τάξη ενάντια στον πόλεμο
Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χαιρετίζει το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και τονίζει: «Το Συνέδριο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό διεθνιστικό γεγονός, είναι τιμή που γίνεται στη χώρα μας και πιστεύουμε ότι αποτελεί εφαλτήριο νέων αγώνων της παγκόσμιας εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε όλα τα μέτωπα, για την ισχυροποίηση του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στους αγώνες του Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Κινήματος και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος
Επίσης ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης χαιρετίζει το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που θα αρχίσει την Τετάρτη 6 Απρίλη στο Φάληρο και σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Το Συνέδριο αυτό, όπως και τα προηγούμενα, είναι ένα διεθνιστικό γεγονός μεγάλης αξίας για την ισχυροποίηση του παγκόσμιου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Σήμερα, εποχή της βαρβαρότητας της νέας τάξης πραγμάτων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και κάθε είδους ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η ανάπτυξη των αγώνων των συνεπών συνδικαλιστικών ταξικών δυνάμεων καθίσταται αναγκαία και επιβεβλημένη.
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του Συνεδρίου».

Ξεκίνησε η οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ
Ξεκίνησε χτες η οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ, μια ιδιαίτερα σημαντική μάχη, την οποία όλες οι δυνάμεις του, συνολικά οι εργαζόμενοι, καλούνται να δώσουν με αποφασιστικότητα και επιμονή για την επιτυχία της. Και αυτό γιατί η οικονομική ενίσχυση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και βασικό όρο της ανάπτυξης της δράσης του ΠΑΜΕ.
Σημειώνεται, ότι η οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ - που δίνεται με τη μορφή της λαχειοφόρου - θα ολοκληρωθεί στις 12 του Ιούλη. Ο κάθε λαχνός στοιχίζει 5 ευρώ. Το πρώτο αυτοκίνητο της λαχειοφόρου θα κερδίσει ο πρώτος λαχνός της κλήρωσης του λαϊκού λαχείου της 5ης Ιούλη και το δεύτερο αυτοκίνητο ο πρώτος λαχνός της κλήρωσης της 12ης Ιούλη του 2011.
Οι θυσίες του αγώνα
«Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν απώλειες και εγώ ήμουν μια από αυτές. Ο πέλεκυς της εργοδοτικής εκδίκησης έπεσε πάνω μου, όμως αν ξαναγύριζε ο χρόνος πίσω τις ίδιες επιλογές θα έκανα ξανά. Οι συνάδελφοι είναι η οικογένειά μου και είμαι περήφανη που ήμουν στο πλευρό τους. Με το ταξικό σωματείο θα παλέψουμε και τη δική μου απόλυση, τους έχω εμπιστοσύνη...».
Τα λόγια αυτά ανήκουν σε μια απολυμένη εργάτρια από ξενοδοχείο της Κέρκυρας. Ειπώθηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού και δείχνουν την άλλη όψη του νομίσματος, αυτού που οι καπιταλιστές ονομάζουν «βαριά βιομηχανία της χώρας», υποδεικνύοντας τον κλάδο του Τουρισμού για τα κέρδη που μπορεί να τους αποφέρει.
Αυτή βέβαια είναι η άλλη Κέρκυρα. Η Κέρκυρα των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Είναι ταυτόχρονα και μια απάντηση σ' αυτό που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς: το πέταγμα στο δρόμο, το πετσόκομμα των μισθών, την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα, την ένταση της εκμετάλλευσης για ένα κομμάτι ψωμί...
Η επιλογή της συγκεκριμένης εργάτριας να παλέψει με το σωματείο της για τα δικαιώματα της τάξης της, μαζί με τους άλλους συναδέλφους, συνάντησε το μένος και την οργή της εργοδοσίας. Ομως αυτή δε λύγισε, δε μετάνιωσε. Αντεξε στις πιέσεις και την τρομοκράτηση. Δεν πτοήθηκε, θα έκανε ξανά το ίδιο. Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι ο αντίπαλός τους, το κράτος, η κυβέρνηση, η εργοδοσία, όταν τους βρίσκει με σκυμμένο το κεφάλι, γίνεται ακόμα πιο επιθετικός. Οτι αξίζει κανείς να καταβάλει κάποιες θυσίες στο δρόμο του αγώνα, από το να υπομένει βαρύτερες θυσίες σκύβοντας το κεφάλι. Και αυτό είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον των εργαζομένων, για τον αγώνα και τις θυσίες που χρειάζονται για να μην περάσει η αντιλαϊκή επέλαση. Είναι όμως θυσίες που πιάνουν τόπο.

Σ. Ζ.
ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΚΟΤΑ
Αρνήθηκε βίζα σε δύο Κολομβιανούς για το Συνέδριο της ΠΣΟ
Να λύσει το θέμα καλεί η ΠΣΟ την ελληνική κυβέρνηση
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καταγγέλλει την ισπανική κυβέρνηση και την πρεσβεία της Ισπανίας στην Μποκοτά της Κολομβίας, η οποία είναι αρμόδια να χορηγήσει βίζα για την Ελλάδα και το αρνήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους σε δυο συγκεκριμένα στελέχη της ΠΣΟ, στον σύντροφο Petro Gonzales, πρόεδρο του σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Μποκοτά και στην Anna Isabel, Εθνική Γραμματέα του συνδικάτου SINTREMSDES, που θα συμμετείχαν στο 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ.
Οπως τονίζει η Γραμματεία της ΠΣΟ, «και οι δύο είχαν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη χορήγηση βίζας ΣΕΝΓΚΕΝ. Ο πρόξενος της Ισπανίας προσέβαλε άσχημα τους δυο συντρόφους και τους είπε ειρωνικά "εσείς βίζα για να πάτε στην Ευρώπη δεν θα πάρετε από μας ποτέ". Στην επιμονή των συντρόφων να τους πει το λόγο, ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς που να φαίνεται ότι μπορούν να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού. Αυτή είναι η "δημοκρατία"' και τα "ανοιχτά σύνορα" της ΕΕ».
Χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, με επικεφαλής τον Γ. Πέρρο, έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στην ισπανική πρεσβεία της Αθήνας καταθέτοντας πλήρη φάκελο με τα απαραίτητα για το ταξίδι δικαιολογητικά. Ο Ισπανός πρέσβης υποσχέθηκε να παρέμβει, αλλά τίποτα δεν έγινε. «Η ελληνική κυβέρνηση, που είναι ενήμερη για όλα, έχει ευθύνη και υποχρέωση να λύσει το θέμα και να φροντίσει να πάρουν βίζα και οι δυο αντιπρόσωποι. Δεν ανεχόμαστε τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές».
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ «ΝΗΡΕΑΣ ΑΕ»
Απήργησαν ενάντια στις απολύσεις
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχτές Πέμπτη η απεργία στην επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών ΝΗΡΕΑΣ ΑΕ, που οργάνωσε η ταξική Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Οι εργαζόμενοι, μαζί με την ταξική τους Ομοσπονδία, έδωσαν με αυτό τον τρόπο δυναμική και μαχητική απάντηση στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, κλείνοντας και τις τρεις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, σε Χαλκίδα, Κορωπί και Χίο.
Η απεργία αυτή πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην απόλυση εργαζόμενου που έκανε η εργοδοσία αμέσως μετά την τελευταία απεργία (23 Φλεβάρη). Μάλιστα, η εργοδοσία, δείχνοντας τις διαθέσεις της, είχε παλιότερα εξαγγείλει πως θα προχωρήσει σε περικοπές για να μειώσει το κόστος, κάτι που σημαίνει απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μείωση αποδοχών κλπ. Μετά την προχτεσινή απεργία, η εργοδοσία δεσμεύτηκε πως θα δώσει απάντηση την ερχόμενη Τρίτη. Ωστόσο, τόσο οι εργαζόμενοι της εταιρείας, όσο και η ταξική Ομοσπονδία δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου